Een Travellerspoint blog

Isla de Ometepe

sunny 27 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

De reis naar dit eiland, in het Lago Nicaragua, begint in Granada. Hier stappen we op, de door ons ondertussen bekende, lokale “chickenbus”. Deze brengt ons in
1½ uur naar het chaotische busstation van Rivas. Hierna is het nog slechts een paar kilometer naar de ferryterminal van San Jorge. Hiervandaan vertrekt een 15 meter lange houten boot vol met lading. Tussen en op de lading zitten de passagiers. Rokend en schommelend bereiken we in 1¼ uur Moyogalpa. Dit dorp is de grootste plaats op het eiland Ometepe waar in totaal maar 35.000 mensen wonen. Het eiland is ontstaan door het samengroeien van twee vulkanen waarvan de hoogste, de Concepcion met 1610 meter, nog steeds actief is.
Het hostel wat we hebben uitgekozen ligt tussen deze twee vulkanen in, in een mooi groen dal. Van hieruit bekijken we het eiland en bezoeken we een finca (een ecologische boerderij), een koffieplantage en we maken diverse wandelingen in de buurt.

_MG_6783-1.jpg

_MG_6812-1.jpg

_MG_6893-1.jpg

Geplaatst door sjoque 17:11 Gearchiveerd in Nicaragua Reacties (0)

Granada

sunny 30 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Op 2 ½ uur rijden van Léon, ligt de stad Granada. Ook hier maken we de geplande korte stop. Deze, aan het Lago Nicaragua gelegen, stad is half zo groot als Léon maar zeker zo charmant. Het historische centrum is grondig gerenoveerd. Het schaduwrijke Parque Central, de koetsjes in de straten, de vriendelijke mensen en de kleurrijke gebouwen maken de sfeer erg aangenaam. Het gezellige hostel waar we verblijven is klein, maar hierdoor heb je een direct contact met de eigenaren Het jonge Frans-Nicaraguaanse echtpaar geeft je een kijkje in hun leven en ze verstrekken veel informatie over de stad en het land. We genieten van deze stad en zelfs het weer werkt mee!

_MG_6769-11.jpg

_MG_6766-11.jpg

Geplaatst door sjoque 16:27 Gearchiveerd in Nicaragua Reacties (2)

Léon

sunny 27 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

In Nicaragua hebben we een paar korte stops gepland. De eerste hiervan is Léon. Dit is de op een na grootste stad van Nicaragua. Deze stad is ruim 2 eeuwen de hoofdstad geweest, maar daar is een eind aan gemaakt omdat Granada ook de hoofdstad wilde zijn. Om de strijd te beëindigen hebben ze de stad tussen deze 2 plaatsen, Managua, als hoofdstad bestempelt.
Léon is een bruisende stad en voelt een beetje aan als Antigua, Guatemala maar dan iets minder knus. Ze zijn hier minder afhankelijk van toeristen. De studenten geven de stad een jeugdige uitstraling tussen de oude gebouwen. Léon bezit net als Antigua veel kerken. We hebben er een aantal bezocht en deze waren zeker de moeite waard.

_MG_6717-1.jpg

_MG_6696-1.jpg

_MG_6695-1.jpg

Geplaatst door sjoque 16:24 Gearchiveerd in Nicaragua Reacties (0)

Honduras kort

Wist U dat we in Honduras....

Onderstaande route hebben afgelegd?

1 uur in de achterbak van een vrachtwagen,
1 uur in een collectivo,
2 ¾ uur in een taxi,
3 ½ uur op een boot en
16 uur in de bus hebben doorgebracht?

1224 kilometer hebben afgelegd?

136 foto’s en 12 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 20:47 Gearchiveerd in Honduras Reacties (0)

Tegucigalpa

semi-overcast 28 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

De hoofdstad van Honduras. Dit is een stad waar je niet aan ontkomt. Alle bussen komen hier en gaan hier vandaan. Een stad waar we maar 1 nacht hebben doorgebracht en dit was meer dan genoeg. Tot nu toe was deze stad de meest teleurstellende van de steden die we in Midden-Amerika hebben aangedaan. Niet voor herhaling vatbaar dus.
Hiervandaan gaat er een rechtstreekse bus naar Managua, Nicaragua. Als we ons melden voor deze bus blijkt deze vol te zitten. Plannen wijzigen dan maar. We nemen een lokale bus naar Choluteca. Na een paar uur slaat het noodlot toe en breekt er een V-snaar. De handige sleutelaars slopen meer dan nodig. We besluiten er niet op wachten en stappen in een passerende bus die ook naar Choluteca gaat.
Op het busstation staan collectivo’s die heen en weer rijden naar de grens. Een fietstaxi brengt ons vanaf de grens naar Gausaulle, de grensplaats aan de Nicaragua-kant. Hiervandaan vertrekt er een chickenbus naar Léon.
Een lange reisdag van meer dan 12 uur maar met de voldoening dat we uiteindelijk toch in Nicaragua zijn aangekomen.

_MG_6676-1.jpg

Geplaatst door sjoque 20:44 Gearchiveerd in Honduras Reacties (0)

(Berichten 46 - 50 uit 68) « Pagina .. 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 »