Een Travellerspoint blog

Costa Rica

Costa Rica kort

Wist U dat we in Costa Rica....

Onderstaande route hebben afgelegd?

1 ½ uur in een taxi,
5 ¾ uur op een boot en,
13 ¾ uur in de bus hebben doorgebracht?

899 kilometer hebben afgelegd?

307 foto’s en 43 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 18:24 Gearchiveerd in Costa Rica Reacties (0)

Corcovado National Park

sunny 26 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Vanuit Palmar Norte nemen we een taxi naar Sierpe van waaruit een boot ons in ruim 1 ½ uur naar de lodge brengt. De lodge met de toepasselijke naam, Poorman’s Paradise, ligt op het Osa Peninsula.Dit schiereiland bestaat voor 2/3 uit het National Park Corcovado. Het park staat bekend vanwege de grootste populatie ara’s en toekans en een ontelbare hoeveelheid andere dieren zoals diverse soorten apen, jaguars, tapirs, neusberen, wilde varkens, slangen, hagedissen etc.etc.
Van de drie dagen die we in dit paradijs hebben doorgebracht hebben we volop genoten. We zijn gaan wandelen in het park, gaan snorkelen bij het rif en we zijn op zee op zoek gegaan naar walvissen en dolfijnen.
Hier volgt een kleine greep uit wat we gezien hebben in drie dagen: toekans, ara’s, 2 soorten apen, walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, kreeften, pijlstaartroggen, krokodillen, roofvogels, gieren, veel mooi gekleurde vissen, nog meer mooi gekleurde vogels en in een overtreffende trap, de prachtig gekleurde bloemen en planten. Fantastisch!
Helaas hadden we maar 4 nachten geboekt en werd het tijd om door te gaan naar Panama.

_MG_6953-1.jpg

_MG_7018.jpg

_MG_7054.jpg

_MG_7201-1.jpg

Geplaatst door sjoque 18:21 Gearchiveerd in Costa Rica Reacties (0)

San José

sunny 26 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

De hoofdstad van Costa Rica. We zullen in deze stad een korte stop maken aangezien we in 2001 al ruim een maand door dit land gereisd hebben en ook de stad al bezocht hebben.
De eerste indruk van Costa Rica is dat dit land beduidend rijker is dan de, tot nu toe, op deze reis, door ons bezochte landen. Dit zie je ook duidelijk in San José. Een moderne stad met grote, nieuwe winkelcentra, erg veel nieuwe auto’s op de weg en alles is te koop maar erg prijzig.
Hiervandaan regelen we onze volgende stop, ons verblijf in het Corovado Nationaal Park. We pakken de volgende dag om 05.00 uur de Tracopa bus naar het zuiden, naar Palmar Norte.

Geplaatst door sjoque 18:18 Gearchiveerd in Costa Rica Reacties (0)

(Berichten 1 - 3 uit 3) Pagina [1]