Een Travellerspoint blog

Colombia

Colombia kort

Wist U dat we in Colombia....

Onderstaande route hebben afgelegd?

¼ uur in een collectivo,
¼ uur in een kabelbaan,
¾ uur in een vliegtuig,
3 uur in een taxi,
5 ½ uur op een boot en
46 ½ uur in de bus hebben doorgebracht?

3100 kilometer hebben afgelegd?

433 foto’s en 44 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 15:36 Gearchiveerd in Colombia Reacties (0)

Popayan

semi-overcast 13 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Ondertussen alweer stad nummer 3 in Colombia. Met de nachtbus zijn we hier in 12 uur naartoe gereden. Popayan staat bekend als één van de mooiste steden van Colombia, vooral om zijn wit geschilderde gebouwen in het centrum. Geen huis is overgeslagen en alles is oogverblindend wit! Natuurlijk hebben we het centrum bezocht waar ook weer hard gewerkt werd om de kerstverlichting op tijd voor elkaar te krijgen Enigszins stedenmoe hebben we hier verder dan ook weinig gedaan. Vooral de kleine steden hebben smalle straten met erg veel verkeer. Hierdoor is er veel luchtvervuiling en geluidsoverlast. Gelukkig hadden we het erg getroffen met ons hostel en we hebben hier toch een paar leuke dagen gehad.

_MG_7571-1.jpg

_MG_7581-1.jpg

Op de weg van Popayan naar de grens met Ecuador, hebben we het Lourdes van Colombia bezocht. Dit heeft de naam Sanctuario de Las Lajas. Het is een neogotische kerk gebouwd op een 45 meter hoge, gemetselde, boogbrug, die een kloof met een rivier overspant. De maagd Maria is volgens de verhalen verschenen tegen een loodrechte rotswand. De afbeelding die op deze wand is aangebracht, vormt nu het altaar van de kerk. Langs het pad naar de kerk zijn talloze plaatjes geplakt door gelovigen van over de hele wereld. Deze plaatjes zijn bedankjes aan de maagd voor grote en kleine wonderen die aan haar worden toegeschreven.

_MG_7647-1.jpg

PS even geen updates want we genieten van een vakantie op de Galapagos eilanden…

Geplaatst door sjoque 16:01 Gearchiveerd in Colombia Reacties (0)

Bogotá

semi-overcast 16 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Erg duf rollen we na 22 uur de bus uit in Bogotá. Een hectische stad met ruim 7 miljoen inwoners. De stad ligt op 2600 meter hoogte en dat is qua temperatuur wel even wennen. Van 30+ in Cartagena naar 17- in Bogotá. De dag na aankomst zijn we naar het plaatsje Zipaquira gegaan. Hier hebben we een ondergrondse zoutkathedraal bezocht. Deze kathedraal is uitgehakt in een actieve zoutmijn en ligt 180 meter onder de grond. De bouw heeft 12 jaar geduurd. Alles is van zout gemaakt, de vloeren, de muren, de beelden, het altaar enz. Ook zijn we naar Montserrat gegaan. Dit is een op 3030 meter hoogte gelegen kerk. Je kunt deze via een kabelbaan bereiken. Het uitzicht over de stad is adembenemend vanaf deze plek. Zo ver je kunt kijken strekt de stad zich onder je uit. We zijn er gebleven tot na zonsondergang omdat de kerk en de omliggende tuinen al volledig in de kerststemming gebracht zijn. Er staat een levensgrote kerststal en alles is overdadig en kleurrijk verlicht.
Omdat goud een grote drijfveer is geweest voor het veroveren van dit continent, konden we een bezoek aan het goudmuseum natuurlijk ook niet overslaan. Hier in Bogotá is de grootste collectie gouden juwelen van de Zuid-Amerikaanse indianen, tentoongesteld.

_MG_7453-1.jpg

_MG_7497-1.jpg

_MG_7534-1.jpg

Geplaatst door sjoque 14:08 Gearchiveerd in Colombia Reacties (0)

Cartagena

sunny 34 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Na een vlucht van 45 minuten zijn we aangekomen in Cartagena. Van hieruit gaat ons Zuid-Amerika avontuur van start. Om jullie niet te blijven vervelen met het feit dat ook Cartagena een mooie oude historische stad is, zijn we een dag op zoek gegaan naar de witte stranden en koraaleilanden van Colombia. We hebben het Playa Blanca gevonden op het eiland Barú en de koraaleilanden bewondert bij het Nationaal Park Islas del Rosario.In tegenstelling tot de stad zelf was het eten hier niet onze smaak. Dit was de eerste keer deze reis dat het eten tegenviel. Vis is nou eenmaal niet aan ons besteed.
In het gezellige oude centrum kan je namelijk eten wat je wilt. Van wafels met ijs tot Argentijnse grillsteaks, van donuts tot hotdogs, van brood tot chocoladetaart. Natuurlijk wordt dit alles weggespoeld met overheerlijke Colombiaanse koffie, verschillende verse vruchtensappen of met de diverse lokale biersoorten. Iedere ochtend kunnen we kiezen uit versgebakken croissants, harde-, zachte-, zoete- of hartige broodjes. De supermarkten liggen vol met alles wat er thuis ook te koop is. We komen dus echt niks tekort en het dieet, wat Zuid-Amerika heet, is dus wel aan ons besteed!

P1000090-1.jpg

P1000057-1.jpg

_MG_7349-1.jpg

Geplaatst door sjoque 13:58 Gearchiveerd in Colombia Reacties (0)

(Berichten 1 - 4 uit 4) Pagina [1]