Een Travellerspoint blog

Panama

Panama kort

Wist U dat we in Panama....

Onderstaande route hebben afgelegd?

2 ½ uur in een taxi en,
12 uur in de bus hebben doorgebracht?

640 kilometer hebben afgelegd?

131 foto’s en 22 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 16:57 Gearchiveerd in Panama Reacties (0)

Panama City

sunny 30 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Na een pittige reisdag van ruim 15 uur zijn we aangekomen in de hoofdstad van Panama, Panama City. Hier zullen we ons vermaken tot we op 25 november vliegen naar Colombia.
Wat we natuurlijk niet kunnen overslaan is een bezoek aan de sluizen van het Panamakanaal. Met een lokale bus zijn we naar de Miraflores sluizen gegaan. Deze sluizen brengen de schepen in 3 stappen tot 26 meter boven zeeniveau. Dit is het begin van hun reis door het Panamakanaal. We hebben een paar uur genoten van de gigantische schepen die hier passeren.
Het meest zuidelijke gedeelte van Panama City heet Casco Antiguo. De eerste gebouwen dateren uit 1674 en men is druk bezig met het renoveren van deze wijk. Een aantal gebouwen zien eruit als nieuw maar het merendeel is in zeer slechte staat. Een wijk die niet echt als veilig bekend staat maar zeker de moeite waard is.
Tijdens ons bezoek aan deze wijk bleek er net een woning in brand te staan. De straten waren afgezet en overal brandweer, ambulances, politie en pers. Dikke rookpluimen waren tot ver in de omtrek te zien. ’s Avonds werd er in het journaal zelfs aandacht aan besteed!
Na het oudste gedeelte van de stad was nu het nieuwste gedeelte aan de beurt. Dit heeft de naam Albrook. Een eindeloos doorlopend winkelcomplex waar alles te koop is. Alle luxe artikelen, alle bekende merken, alle fastfoodketens, alles wat je maar kunt bedenken. Van wonen tot outdoor, van sport tot elektronica, van kleding tot sieraden, je noemt het en het is er.
Om even te ontsnappen aan de stadsdrukte hebben we ook nog een bezoek gebracht aan het Parque Natural Metropolitano. Dit stadspark ligt op een heuvel ten noorden van de stad en is 265 hectare groot. Hier zijn een aantal wandelroutes uitgezet.

We gaan nu Midden-Amerika verlaten en gaan door naar Zuid-Amerika.

_MG_7227-1.jpg

_MG_7294-1.jpg

_MG_7297-1.jpg

Geplaatst door sjoque 16:53 Gearchiveerd in Panama Reacties (0)

(Berichten 1 - 2 uit 2) Pagina [1]