Een Travellerspoint blog

Nicaragua

Nicaragua kort

Wist U dat we in Nicaragua....

Onderstaande route hebben afgelegd?

¼ uur in een fietstaxi,
2 uur in een taxi,
2 ¼ uur op een boot,
2 ½ uur in een collectivo en
7 uur in de bus hebben doorgebracht?

534 kilometer hebben afgelegd?

254 foto’s en 27 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 18:09 Gearchiveerd in Nicaragua Reacties (0)

Isla de Ometepe

sunny 27 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

De reis naar dit eiland, in het Lago Nicaragua, begint in Granada. Hier stappen we op, de door ons ondertussen bekende, lokale “chickenbus”. Deze brengt ons in
1½ uur naar het chaotische busstation van Rivas. Hierna is het nog slechts een paar kilometer naar de ferryterminal van San Jorge. Hiervandaan vertrekt een 15 meter lange houten boot vol met lading. Tussen en op de lading zitten de passagiers. Rokend en schommelend bereiken we in 1¼ uur Moyogalpa. Dit dorp is de grootste plaats op het eiland Ometepe waar in totaal maar 35.000 mensen wonen. Het eiland is ontstaan door het samengroeien van twee vulkanen waarvan de hoogste, de Concepcion met 1610 meter, nog steeds actief is.
Het hostel wat we hebben uitgekozen ligt tussen deze twee vulkanen in, in een mooi groen dal. Van hieruit bekijken we het eiland en bezoeken we een finca (een ecologische boerderij), een koffieplantage en we maken diverse wandelingen in de buurt.

_MG_6783-1.jpg

_MG_6812-1.jpg

_MG_6893-1.jpg

Geplaatst door sjoque 17:11 Gearchiveerd in Nicaragua Reacties (0)

Granada

sunny 30 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Op 2 ½ uur rijden van Léon, ligt de stad Granada. Ook hier maken we de geplande korte stop. Deze, aan het Lago Nicaragua gelegen, stad is half zo groot als Léon maar zeker zo charmant. Het historische centrum is grondig gerenoveerd. Het schaduwrijke Parque Central, de koetsjes in de straten, de vriendelijke mensen en de kleurrijke gebouwen maken de sfeer erg aangenaam. Het gezellige hostel waar we verblijven is klein, maar hierdoor heb je een direct contact met de eigenaren Het jonge Frans-Nicaraguaanse echtpaar geeft je een kijkje in hun leven en ze verstrekken veel informatie over de stad en het land. We genieten van deze stad en zelfs het weer werkt mee!

_MG_6769-11.jpg

_MG_6766-11.jpg

Geplaatst door sjoque 16:27 Gearchiveerd in Nicaragua Reacties (2)

Léon

sunny 27 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

In Nicaragua hebben we een paar korte stops gepland. De eerste hiervan is Léon. Dit is de op een na grootste stad van Nicaragua. Deze stad is ruim 2 eeuwen de hoofdstad geweest, maar daar is een eind aan gemaakt omdat Granada ook de hoofdstad wilde zijn. Om de strijd te beëindigen hebben ze de stad tussen deze 2 plaatsen, Managua, als hoofdstad bestempelt.
Léon is een bruisende stad en voelt een beetje aan als Antigua, Guatemala maar dan iets minder knus. Ze zijn hier minder afhankelijk van toeristen. De studenten geven de stad een jeugdige uitstraling tussen de oude gebouwen. Léon bezit net als Antigua veel kerken. We hebben er een aantal bezocht en deze waren zeker de moeite waard.

_MG_6717-1.jpg

_MG_6696-1.jpg

_MG_6695-1.jpg

Geplaatst door sjoque 16:24 Gearchiveerd in Nicaragua Reacties (0)

(Berichten 1 - 4 uit 4) Pagina [1]