Een Travellerspoint blog

Argentinië

Argentinië kort

Wist U dat we in Argentinië....

Onderstaande route hebben afgelegd?

½ uur in een stoeltjeslift,
1 ½ uur in de metro,
2 ½ uur in een raft,
4 ¼ uur in een vliegtuig,
5 ¼ uur in een taxi,
6 uur op een boot,
15 ¼ uur in een collectivo,
50 ¾ uur in een huurauto en
1070 uur in de bus hebben doorgebracht?

13.707 kilometer hebben afgelegd?

1963 foto’s en 166 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 12:33 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (0)

Puerto Iguazu en naar huis....

sunny 32 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Voor de rit naar Puerto Iguazu hadden we de meest luxe bus van de hele reis. Aan boord was er een stewardess en er werd diner en ontbijt geserveerd. Regelmatig werd er een drankje rondgedeeld en voor het slapengaan was er zelfs een bonbon met whisky of champagne! De stoelen konden helemaal plat waardoor het een mobiel bed werd. Natuurlijk ontbrak een kussentje en een deken niet! Maar ondanks al deze luxe is 18 uur toch een aardige zit! Aangekomen in Puerto Iguazu leggen we de tassen op de kamer en gaan we direct door naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Dit kost ons ook nog een aantal uren in een bus. De watervallen zijn erg indrukwekkend om te zien. Het is niet één waterval maar het bestaat uit een wand in de vorm van een hoefijzer waarlangs tientallen watervallen naar beneden kletteren. De meest imposante wordt de “Duivelskeel” genoemd.

_MG_3352-1.jpg

De volgende dag bezoeken we de Argentijnse kant. Hier vandaan lopen er diverse wandelpaden met uitzichtpunten zodat je de watervallen vanaf verschillende punten en hoogten kunt bekijken. ’s Middags is het alweer tijd om de bus terug naar Buenos Aires te nemen. Hier zitten we nu te wachten op ons vliegtuig die ons, via Madrid, terugbrengt naar het koude en natte Nederland!

_MG_3449-1.jpg

Na bijna 6 maanden reizen beseffen we dat onze reis er bijna op zit en we Zuid-Amerika moeten verlaten. De tijd is voorbij gevlogen. Natuurlijk zijn we blij onze familie, vrienden en collega’s weer te zien, maar afscheid nemen van dit heerlijke reisleventje valt niet mee. Het went om elke dag uit eten te gaan, een paar keer per week bijzondere dingen te doen, uren in bussen door te brengen, Spaans te praten en per dag te bepalen waar je zin in hebt en wat je gaat doen.
Het is voor ons niet de eerste keer dat we na lange tijd in Nederland terugkomen, dus weten we ook dat we binnen 5 minuten weer gewend zijn! We zullen weer proberen het vakantiegevoel vast te houden, hoelang……? Gelukkig hebben we de herinneringen, de foto’s en de filmopnames nog!
Tijdens onze reis hebben we veel leuke reacties ontvangen. Omdat het voor ons onmogelijk is iedereen persoonlijk te bedanken, doen we het maar even via deze weg; Bedankt allemaal en tot gauw!!!

Geplaatst door sjoque 7:27 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (1)

Buenos Aires

semi-overcast 24 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Aangekomen in Buenos Aires blijkt dat we een verkeerde hostelkeuze gemaakt hebben. We hebben voor 5 nachten gereserveerd maar 1 nacht lijkt ons wel voldoende in deze bezemkast met een, te kort, stapelbed! We gaan op zoek naar een ander hostel maar omdat het bijna Pasen is en de Argentijnen ook vakantie hebben, zijn (bijna) alle ho(s)tels volgeboekt. We besluiten ons, de laatste paar nachten, maar eens te buiten te gaan aan een 4 sterren hotel. Een gigantisch grote kamer, mooi meubilair, schone handdoeken, een televisie, een zithoek, airconditioning, een minibar, zeepjes en zelfs een föhn! En het allerbelangrijkste een fantastisch ontbijt met eieren, kaas, bruin brood, müsli en yoghurt! Hoe blij kun je zijn…..
Voor de volgende dag staat er een citytour op het programma. In een klein busje bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. We brengen een bezoek aan onder andere de begraafplaats Recoleta, waar Evita Perron begraven ligt, het havengebied Puerto Madero, de voetbalwijk La Boca, de wijk San Telmo en het Plaza de Mayo.
Omdat tijdens de citytour de wijk San Telmo ons wel beviel zijn we er de volgende dag naartoe teruggegaan. Op zondag wordt hier een grote antiekmarkt gehouden en er zijn op verschillende plaatsen tangoshows. Erg gezellig en leuk om te zien!

P1010021-1.jpg

Na ruim 4 maanden in Zuid-Amerika te hebben doorgebracht kunnen we niet naar huis zonder een voetbalwedstrijd te hebben meegemaakt. Voetbal lijkt wel de passie van iedere Argentijn. In ieder restaurant staat wel een televisie met voetbal, er zijn minimaal 4 televisiezenders die 24 uur per dag voetbal uitzenden en je kunt geen gesprek voeren zonder dat het over voetbal gaat. Voor zondagmiddag hebben we kaartjes voor de wedstrijd Boca Juniors tegen Colon (de club uit Santa Fé). Achteraf bleek het, volgens kenners, een redelijk saaie wedstrijd (2-1) maar de atmosfeer in het stadion was prima. Helaas was Maradona zelf niet aanwezig maar het was toch een hele belevenis in zo’n vol stadion.

P1010051-1.jpg

Alsof het allemaal nog niet genoeg is brengen we op maandag (2e Paasdag) een bezoek aan het grootste winkelcentrum van Argentinië. Hier zitten 300 winkels onder één dak. De mooiste en duurste merken zijn ook van de partij. Je kunt je hier prima vermaken want de prijzen zijn een stuk aangenamer dan in Nederland!
Straks is het weer tijd om door te gaan naar onze laatste stop. De Iguazu watervallen. Het is, enkele reis, nog 17 uur in de bus!

Geplaatst door sjoque 12:09 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (0)

Ushuaia

overcast 5 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

We hebben ons doel bereikt. We zijn aangekomen in de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld: Ushuaia! Zelfs het weer werkt mee en de eerste dagen zijn zelfs zonnig! Voor het wintersportgevoel zijn we met een stoeltjeslift naar de gletsjer Martial geweest. Van hieruit heb je een erg mooi uitzicht op de stad, de haven en de omringende bergen.

_MG_3106-1.jpg

De volgende dag zijn we met een klein groepje naar het eiland Martillo geweest. Op dit eiland leven twee soorten pinguïns, de Papua en de Magallanes. De Magallanes pinguïns zijn zwart-wit van kleur en leven hier het hele jaar. De Papua’s zijn ook zwart-wit maar dan hebben ze een rode snavel en voeten, zij leven hier slechts enkele maanden om te nesten. We krijgen de mogelijkheid om vrijwel tussen de pinguïns door te lopen en we kunnen ze op minder dan 2 meter afstand fotograferen!

_MG_3233-1.jpg

_MG_3251-1.jpg

De laatste dagen slaat het weer wat om en is het een stuk kouder en grauwer. De zin om wat te ondernemen in deze kou is er een beetje vanaf en we verlangen naar de warmte van Buenos Aires! Hier vliegen we morgen naar toe en volgens de weersvooruitzichten zal het de komende dagen rond de 30 graden zijn!

Geplaatst door sjoque 7:09 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (1)

El Chaltén

sunny 22 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Een paradijs voor wandelaars. Dit snelgroeiende dorpje ligt aan de voet van de berg, Fitz Roy. Vanuit het dorp zijn er talrijke, (meerdaagse) trekkings en dagwandelingen te ondernemen.
We besluiten te beginnen met een niet al te zware wandeling naar het gletsjermeer Laguna Torre. Volgens de (wat optimistische) kaartjes een wandeling van 3 uur, enkele reis. Waarschijnlijk is na de Inca-trail onze conditie wat minder geworden, want wij hadden er toch echt ruim 4 uur voor nodig! Op enkele plaatsen onderweg heb je uitzicht op de berg Torre en Fitz Roy. Het mooiste punt was echter toch bij de laguna; wat een uitzicht! Voor we beginnen aan de terugtocht vullen we onze waterfles. Het smeltwater van de gletsjers in de rivieren is zo helder en schoon dat het veilig te drinken is. Nu kunnen we beginnen aan de weg terug, een wandeling van toch ook nog eens 3 ½ uur! Doodmoe komen we om 20.00 uur aan in ons hostal. Wat een begin!!

_MG_2654-1.jpg

De volgende dag besluiten we om het toch maar iets rustiger aan te doen. Een dagwandeling naar Los Cóndores. Een uitzichtspunt ten zuiden van het dorp. Het weer werkt in ieder geval mee want het is erg zonnig en zelfs warm. Volgens de inwoners is dit erg ongebruikelijk in deze regio. In totaal hebben we toch nog ruim 3 ½ uur gelopen.
Om de zonsopgang te kunnen zien, besluit Sjors de laatste dag in alle vroegte nog een keer naar Los Cóndores te lopen. De zonsopkomst liet even op zich wachten maar was door de kleuren op de bergen, erg spectaculair. Hierna wandelen we samen, in 2 uur, naar het uitzichtspunt op de berg Fitz Roy. Een pittige klim, maar de moeite zeker waard.

_MG_2747-1.jpg

_MG_2794-1.jpg

We hopen met deze kilometers in de benen klaar te zijn voor de volgende uitdaging. Dit wordt het W-circuit in Torres del Paine, Chili. Een 4 tot 5 daagse trekking van in totaal 76 kilometer.

Geplaatst door sjoque 7:42 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (0)

(Berichten 1 - 5 uit 9) Pagina [1] 2 » Volgende