Een Travellerspoint blog

juli 2007

Nog 13 weken....

rain 18 °C

Er zijn weer een aantal stappen gezet in onze voorbereiding:

Vliegtickets:
Alle vluchten zijn geboekt.
1 oktober vliegen we, via Madrid, naar Mexico City om vervolgens dezelfde dag nog door te vliegen naar Cancun.
25 november vliegen we van Panama City naar Cartagena (Colombia).
28 maart vliegen we vanuit Buenos Aires terug, om op 29 maart weer in Amsterdam aan te komen.

Vaccinaties:
Helaas is hier geen ontkomen aan en moesten we allebei voorzien worden van diverse herhalingsprikken. We zijn nu beschermd tegen DTP, gele koorts, Hepatitis A en B en tyfus.
Ook is het noodzakelijk een flinke voorraad malariatabletten mee te nemen.

Cancun, Mexico:
Om vooral rustig aan de reis te beginnen , hebben we 5 nachten hotel geboekt in Playa del Carmen. Als we aankomen weten we in ieder geval dat we een plek hebben om te slapen.

Galapagos eilanden:
Deze groep eilanden voor de kust van Ecuador gaan we ook bezoeken. Het bijzondere aan deze vulkanische eilanden is de fauna. Door het gebrek aan natuurlijke vijanden zijn de dieren er absoluut niet schuw. Ook komen hier leguanen, reuze schildpadden, pinguins en een groot aantal verschillende vogels voor.
Omdat er veel vraag is naar cruises in dit gebied en het toerisme aan banden wordt gelegd, hebben we besloten deze cruise vooraf vast te leggen.
Op 9 december vliegen we van Quito naar Baltra om vervolgens 8 dagen per boot (Yolita) deze eilanden te verkennen.
kaart-galapagos_groot.jpg

Paaseiland:
Dit mysterieuze eiland staat al lange tijd op ons verlanglijstje. Dit eiland, zo’n 4000 kilometer uit de kust van Chili, staat vooral bekend om zijn bijzondere beelden en archeologische vondsten.
Op 16 februari vliegen we van Santiago de Chili naar Hanga Roa, de hoofstad van dit eiland waar we enkele dagen zullen verblijven in het hotelletje van Sharon Diotte, genaamd Te’ora. Gedwongen door het hoogseizoen hebben we het verblijf al vast moeten leggen.http://easterislandteora.bizland.com/english/
Op 21 februari vliegen we weer terug naar Santiago.
beeldpaaseiland.jpg

Wat nemen we mee?
Hierover krijgen we veel vragen en ons standaard antwoord is dan ook: zo weinig mogelijk!
We zijn nog druk met het bepalen van wat wel en niet meegaat. Tijdens de reis zullen we in woestijnen, met > 40 graden en in gletsjergebieden, met < 0 graden, verblijven. We zijn er nog niet helemaal uit maar we hebben hier nog tijd genoeg voor. We zijn tot de conclusie gekomen dat het digitale tijdperk veel extra kilo’s kost maar ons motto blijft:
Alles wat je thuis laat is mooi meegenomen!

Geplaatst door sjoque 4:05 Tagged preparation Reacties (0)

(Berichten 1 - 1 uit 1) Pagina [1]