Een Travellerspoint blog

Puerto Iguazu en naar huis....

sunny 32 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Voor de rit naar Puerto Iguazu hadden we de meest luxe bus van de hele reis. Aan boord was er een stewardess en er werd diner en ontbijt geserveerd. Regelmatig werd er een drankje rondgedeeld en voor het slapengaan was er zelfs een bonbon met whisky of champagne! De stoelen konden helemaal plat waardoor het een mobiel bed werd. Natuurlijk ontbrak een kussentje en een deken niet! Maar ondanks al deze luxe is 18 uur toch een aardige zit! Aangekomen in Puerto Iguazu leggen we de tassen op de kamer en gaan we direct door naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Dit kost ons ook nog een aantal uren in een bus. De watervallen zijn erg indrukwekkend om te zien. Het is niet één waterval maar het bestaat uit een wand in de vorm van een hoefijzer waarlangs tientallen watervallen naar beneden kletteren. De meest imposante wordt de “Duivelskeel” genoemd.

_MG_3352-1.jpg

De volgende dag bezoeken we de Argentijnse kant. Hier vandaan lopen er diverse wandelpaden met uitzichtpunten zodat je de watervallen vanaf verschillende punten en hoogten kunt bekijken. ’s Middags is het alweer tijd om de bus terug naar Buenos Aires te nemen. Hier zitten we nu te wachten op ons vliegtuig die ons, via Madrid, terugbrengt naar het koude en natte Nederland!

_MG_3449-1.jpg

Na bijna 6 maanden reizen beseffen we dat onze reis er bijna op zit en we Zuid-Amerika moeten verlaten. De tijd is voorbij gevlogen. Natuurlijk zijn we blij onze familie, vrienden en collega’s weer te zien, maar afscheid nemen van dit heerlijke reisleventje valt niet mee. Het went om elke dag uit eten te gaan, een paar keer per week bijzondere dingen te doen, uren in bussen door te brengen, Spaans te praten en per dag te bepalen waar je zin in hebt en wat je gaat doen.
Het is voor ons niet de eerste keer dat we na lange tijd in Nederland terugkomen, dus weten we ook dat we binnen 5 minuten weer gewend zijn! We zullen weer proberen het vakantiegevoel vast te houden, hoelang……? Gelukkig hebben we de herinneringen, de foto’s en de filmopnames nog!
Tijdens onze reis hebben we veel leuke reacties ontvangen. Omdat het voor ons onmogelijk is iedereen persoonlijk te bedanken, doen we het maar even via deze weg; Bedankt allemaal en tot gauw!!!

Geplaatst door sjoque 7:27 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ik ben blij je straks weer te zien en wens je voor nu een hele goede thuisreis toe.

door jpvdhel

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint