Een Travellerspoint blog

Buenos Aires

semi-overcast 24 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Aangekomen in Buenos Aires blijkt dat we een verkeerde hostelkeuze gemaakt hebben. We hebben voor 5 nachten gereserveerd maar 1 nacht lijkt ons wel voldoende in deze bezemkast met een, te kort, stapelbed! We gaan op zoek naar een ander hostel maar omdat het bijna Pasen is en de Argentijnen ook vakantie hebben, zijn (bijna) alle ho(s)tels volgeboekt. We besluiten ons, de laatste paar nachten, maar eens te buiten te gaan aan een 4 sterren hotel. Een gigantisch grote kamer, mooi meubilair, schone handdoeken, een televisie, een zithoek, airconditioning, een minibar, zeepjes en zelfs een föhn! En het allerbelangrijkste een fantastisch ontbijt met eieren, kaas, bruin brood, müsli en yoghurt! Hoe blij kun je zijn…..
Voor de volgende dag staat er een citytour op het programma. In een klein busje bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. We brengen een bezoek aan onder andere de begraafplaats Recoleta, waar Evita Perron begraven ligt, het havengebied Puerto Madero, de voetbalwijk La Boca, de wijk San Telmo en het Plaza de Mayo.
Omdat tijdens de citytour de wijk San Telmo ons wel beviel zijn we er de volgende dag naartoe teruggegaan. Op zondag wordt hier een grote antiekmarkt gehouden en er zijn op verschillende plaatsen tangoshows. Erg gezellig en leuk om te zien!

P1010021-1.jpg

Na ruim 4 maanden in Zuid-Amerika te hebben doorgebracht kunnen we niet naar huis zonder een voetbalwedstrijd te hebben meegemaakt. Voetbal lijkt wel de passie van iedere Argentijn. In ieder restaurant staat wel een televisie met voetbal, er zijn minimaal 4 televisiezenders die 24 uur per dag voetbal uitzenden en je kunt geen gesprek voeren zonder dat het over voetbal gaat. Voor zondagmiddag hebben we kaartjes voor de wedstrijd Boca Juniors tegen Colon (de club uit Santa Fé). Achteraf bleek het, volgens kenners, een redelijk saaie wedstrijd (2-1) maar de atmosfeer in het stadion was prima. Helaas was Maradona zelf niet aanwezig maar het was toch een hele belevenis in zo’n vol stadion.

P1010051-1.jpg

Alsof het allemaal nog niet genoeg is brengen we op maandag (2e Paasdag) een bezoek aan het grootste winkelcentrum van Argentinië. Hier zitten 300 winkels onder één dak. De mooiste en duurste merken zijn ook van de partij. Je kunt je hier prima vermaken want de prijzen zijn een stuk aangenamer dan in Nederland!
Straks is het weer tijd om door te gaan naar onze laatste stop. De Iguazu watervallen. Het is, enkele reis, nog 17 uur in de bus!

Geplaatst door sjoque 12:09 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint