Een Travellerspoint blog

Ushuaia

overcast 5 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

We hebben ons doel bereikt. We zijn aangekomen in de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld: Ushuaia! Zelfs het weer werkt mee en de eerste dagen zijn zelfs zonnig! Voor het wintersportgevoel zijn we met een stoeltjeslift naar de gletsjer Martial geweest. Van hieruit heb je een erg mooi uitzicht op de stad, de haven en de omringende bergen.

_MG_3106-1.jpg

De volgende dag zijn we met een klein groepje naar het eiland Martillo geweest. Op dit eiland leven twee soorten pinguïns, de Papua en de Magallanes. De Magallanes pinguïns zijn zwart-wit van kleur en leven hier het hele jaar. De Papua’s zijn ook zwart-wit maar dan hebben ze een rode snavel en voeten, zij leven hier slechts enkele maanden om te nesten. We krijgen de mogelijkheid om vrijwel tussen de pinguïns door te lopen en we kunnen ze op minder dan 2 meter afstand fotograferen!

_MG_3233-1.jpg

_MG_3251-1.jpg

De laatste dagen slaat het weer wat om en is het een stuk kouder en grauwer. De zin om wat te ondernemen in deze kou is er een beetje vanaf en we verlangen naar de warmte van Buenos Aires! Hier vliegen we morgen naar toe en volgens de weersvooruitzichten zal het de komende dagen rond de 30 graden zijn!

Geplaatst door sjoque 7:09 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo daar, aan de andere kant van de wereld. Jullie zullen nu wel aan het genieten zijn van het mooie zonnige Buenos Aires. Hier valt de sneeuw met bakken uit de lucht, maar is het te warm voor echte sneeuwpret.
Geniet er nog even van deze laatste daagjes en een hele goede terugreis gewenst.

Jan Paul

door jpvdhel

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint