Een Travellerspoint blog

El Chaltén

sunny 22 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Een paradijs voor wandelaars. Dit snelgroeiende dorpje ligt aan de voet van de berg, Fitz Roy. Vanuit het dorp zijn er talrijke, (meerdaagse) trekkings en dagwandelingen te ondernemen.
We besluiten te beginnen met een niet al te zware wandeling naar het gletsjermeer Laguna Torre. Volgens de (wat optimistische) kaartjes een wandeling van 3 uur, enkele reis. Waarschijnlijk is na de Inca-trail onze conditie wat minder geworden, want wij hadden er toch echt ruim 4 uur voor nodig! Op enkele plaatsen onderweg heb je uitzicht op de berg Torre en Fitz Roy. Het mooiste punt was echter toch bij de laguna; wat een uitzicht! Voor we beginnen aan de terugtocht vullen we onze waterfles. Het smeltwater van de gletsjers in de rivieren is zo helder en schoon dat het veilig te drinken is. Nu kunnen we beginnen aan de weg terug, een wandeling van toch ook nog eens 3 ½ uur! Doodmoe komen we om 20.00 uur aan in ons hostal. Wat een begin!!

_MG_2654-1.jpg

De volgende dag besluiten we om het toch maar iets rustiger aan te doen. Een dagwandeling naar Los Cóndores. Een uitzichtspunt ten zuiden van het dorp. Het weer werkt in ieder geval mee want het is erg zonnig en zelfs warm. Volgens de inwoners is dit erg ongebruikelijk in deze regio. In totaal hebben we toch nog ruim 3 ½ uur gelopen.
Om de zonsopgang te kunnen zien, besluit Sjors de laatste dag in alle vroegte nog een keer naar Los Cóndores te lopen. De zonsopkomst liet even op zich wachten maar was door de kleuren op de bergen, erg spectaculair. Hierna wandelen we samen, in 2 uur, naar het uitzichtspunt op de berg Fitz Roy. Een pittige klim, maar de moeite zeker waard.

_MG_2747-1.jpg

_MG_2794-1.jpg

We hopen met deze kilometers in de benen klaar te zijn voor de volgende uitdaging. Dit wordt het W-circuit in Torres del Paine, Chili. Een 4 tot 5 daagse trekking van in totaal 76 kilometer.

Geplaatst door sjoque 7:42 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint