Een Travellerspoint blog

Salta

sunny 22 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Aan de grens van Argentinië weigeren ze ons een stempel te geven omdat ons vervoer naar Salta nog niet gearriveerd is. Na 1 ½ uur wachten vragen we de Chileense chauffeur om contact op te nemen met zijn kantoor. De man geeft aan dat dit vrij gewoon is en hij onderneemt pas actie na 3 uur. In de brandende zon kletsen we wat met onze medelotgenoten, 3 Argentijnen, 2 Nederlanders en 1 Engelse. Nadat de chauffeur eindelijk contact heeft opgenomen met zijn kantoor, blijkt dat de bus nog vanuit Salta moet vertrekken. Een rit van ruim 400 kilometer. Het lange wachten gaat dan pas echt beginnen! De grenspost ligt in een woestijngebied waar helemaal niets te beleven is. Qua eten is er 1 kraampje met chocolade en empenadas. We vermaken ons met een kaartspel tot er uiteindelijk, ruim 9 ½ uur later, een busje verschijnt. De stempels zijn zo gezet en we gaan onderweg naar Salta. Hier komen we uiteindelijk, na nog eens 2 lekke banden, om 03.30 uur aan. Op aandringen van ons had de maatschappij wel alvast wat eten geregeld en een hotel gereserveerd. Een paar uur later hebben we met z’n allen afgesproken om nog even verhaal te gaan halen bij Atacama Connexion. Over de Argentijnen niets dan lof, maar over de Chilenen zullen we het maar even niet hebben!

Een vreemd begin van Argentinië, maar wat is Salta een heerlijke stad! Voor ons voelt het alsof we na 4 maanden eindelijk in een westers land terecht gekomen zijn. Veel terrasjes, heerlijk weer, relaxte mensen, lekker eten, winkels met van alles te koop en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na een ontspannen dag op de diverse terrasjes besluiten we om voor 3 dagen een auto te huren om de omgeving te verkennen. We krijgen een, vrijwel nieuwe, Volkswagen Gol (Argentijnse variant van de Polo) en het is toch even vreemd om weer zelf achter het stuur te zitten. De regels zijn ons niet echt duidelijk, maar het verkeer is erg rustig. De eerste dag rijden we vanuit Salta, via de zuidelijke loop, naar Cachi. Onderweg vergapen we ons aan de canyons en de uitzichten. Ook zijn er hier veel wijngaarden te zien. De wegen zijn grotendeels onverhard en het gebied is erg dunbevolkt. We genieten van onze vrijheid om te kunnen stoppen wanneer we willen.

_MG_1030-1.jpg

_MG_1057-1.jpg

De tweede dag passeren we Salta en gaan richting het noorden. We rijden deze dag naar Humahuaca. Dit is de carnavalsplaats van Argentinië, hierdoor was het nogal lastig om een goed en betaalbaar hostel te vinden. Het carnaval is hier nog in volle gang en wordt voornamelijk gevierd met het gooien van waterballonnetjes en het spuiten van schuim. Ook dansen er verklede mensen door de straat en spelen er overal bandjes. De derde dag rijden we via een mooie route en de zoutvlaktes, oogverblindend wit en zonder water erop, terug naar Salta. Hier leveren we de auto weer in. We kunnen terugkijken op een heerlijk maar te kort verblijf, in Salta!

_MG_1111-1.jpg

P1000762-1.jpg

Geplaatst door sjoque 6:35 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint