Een Travellerspoint blog

Arequipa

semi-overcast 12 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Na nog een dagje bijkomen in Cusco, zijn we met de nachtbus doorgegaan naar Arequipa, waar we ’s ochtends vroeg aankomen. We vinden al snel een hostal en een paar uur later gaan we op zoek naar de attractie van Arequipa: het klooster Santa Catalina. Dit klooster werd in 1580 gesticht door een rijke weduwe en dit is een echte stad binnen de stad, met straten, pleintjes en overdekte wandelgangen. Het geheel is ommuurd door een “stadswal”, waardoor het de allure van een fort krijgt. Vandaag de dag leven er nog een handjevol zusters in een klein afgesloten gedeelte. We hebben hier ruim 3 uur rondgedwaald en het zeer naar onze zin gehad!

_MG_9598-1.jpg

Ruim 200 kilometer ten noorden van Arequipa ligt de Colca Canyon. De op één na diepste canyon ter wereld. Op zijn diepste punt meet hij 3191 meter. We bezoeken hier enkele dorpjes en maken wat wandelingen in de canyon. De volgende morgen komt de eigenlijke reden van het bezoek aan deze canyon. Vanuit Chivay, waar we overnacht hebben, gaan we ’s ochtends vroeg onderweg naar Cruz del Condor. De uitgelezen plaats om condors te kunnen zien. Deze heilige vogels van de Andes kunnen een spanwijdte van ruim 3 meter bereiken. Het was dan ook een fantastisch gezicht om een paar van deze vogels van zo dichtbij te mogen zien.
Na een lange dag in de bus krijgen we de gelegenheid onze vermoeide lichamen een uurtje rust te gunnen in een ontspannende natuurlijke warmwaterbron. Buitentemparatuur 8 en het water 38 graden, heerlijk!

_MG_9625-1.jpg

_MG_9747-1.jpg

Geplaatst door sjoque 12:00 Gearchiveerd in Peru

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint