Een Travellerspoint blog

Panama City

sunny 30 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Na een pittige reisdag van ruim 15 uur zijn we aangekomen in de hoofdstad van Panama, Panama City. Hier zullen we ons vermaken tot we op 25 november vliegen naar Colombia.
Wat we natuurlijk niet kunnen overslaan is een bezoek aan de sluizen van het Panamakanaal. Met een lokale bus zijn we naar de Miraflores sluizen gegaan. Deze sluizen brengen de schepen in 3 stappen tot 26 meter boven zeeniveau. Dit is het begin van hun reis door het Panamakanaal. We hebben een paar uur genoten van de gigantische schepen die hier passeren.
Het meest zuidelijke gedeelte van Panama City heet Casco Antiguo. De eerste gebouwen dateren uit 1674 en men is druk bezig met het renoveren van deze wijk. Een aantal gebouwen zien eruit als nieuw maar het merendeel is in zeer slechte staat. Een wijk die niet echt als veilig bekend staat maar zeker de moeite waard is.
Tijdens ons bezoek aan deze wijk bleek er net een woning in brand te staan. De straten waren afgezet en overal brandweer, ambulances, politie en pers. Dikke rookpluimen waren tot ver in de omtrek te zien. ’s Avonds werd er in het journaal zelfs aandacht aan besteed!
Na het oudste gedeelte van de stad was nu het nieuwste gedeelte aan de beurt. Dit heeft de naam Albrook. Een eindeloos doorlopend winkelcomplex waar alles te koop is. Alle luxe artikelen, alle bekende merken, alle fastfoodketens, alles wat je maar kunt bedenken. Van wonen tot outdoor, van sport tot elektronica, van kleding tot sieraden, je noemt het en het is er.
Om even te ontsnappen aan de stadsdrukte hebben we ook nog een bezoek gebracht aan het Parque Natural Metropolitano. Dit stadspark ligt op een heuvel ten noorden van de stad en is 265 hectare groot. Hier zijn een aantal wandelroutes uitgezet.

We gaan nu Midden-Amerika verlaten en gaan door naar Zuid-Amerika.

_MG_7227-1.jpg

_MG_7294-1.jpg

_MG_7297-1.jpg

Geplaatst door sjoque 16:53 Gearchiveerd in Panama Reacties (0)

Costa Rica kort

Wist U dat we in Costa Rica....

Onderstaande route hebben afgelegd?

1 ½ uur in een taxi,
5 ¾ uur op een boot en,
13 ¾ uur in de bus hebben doorgebracht?

899 kilometer hebben afgelegd?

307 foto’s en 43 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 18:24 Gearchiveerd in Costa Rica Reacties (0)

Corcovado National Park

sunny 26 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Vanuit Palmar Norte nemen we een taxi naar Sierpe van waaruit een boot ons in ruim 1 ½ uur naar de lodge brengt. De lodge met de toepasselijke naam, Poorman’s Paradise, ligt op het Osa Peninsula.Dit schiereiland bestaat voor 2/3 uit het National Park Corcovado. Het park staat bekend vanwege de grootste populatie ara’s en toekans en een ontelbare hoeveelheid andere dieren zoals diverse soorten apen, jaguars, tapirs, neusberen, wilde varkens, slangen, hagedissen etc.etc.
Van de drie dagen die we in dit paradijs hebben doorgebracht hebben we volop genoten. We zijn gaan wandelen in het park, gaan snorkelen bij het rif en we zijn op zee op zoek gegaan naar walvissen en dolfijnen.
Hier volgt een kleine greep uit wat we gezien hebben in drie dagen: toekans, ara’s, 2 soorten apen, walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, kreeften, pijlstaartroggen, krokodillen, roofvogels, gieren, veel mooi gekleurde vissen, nog meer mooi gekleurde vogels en in een overtreffende trap, de prachtig gekleurde bloemen en planten. Fantastisch!
Helaas hadden we maar 4 nachten geboekt en werd het tijd om door te gaan naar Panama.

_MG_6953-1.jpg

_MG_7018.jpg

_MG_7054.jpg

_MG_7201-1.jpg

Geplaatst door sjoque 18:21 Gearchiveerd in Costa Rica Reacties (0)

San José

sunny 26 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

De hoofdstad van Costa Rica. We zullen in deze stad een korte stop maken aangezien we in 2001 al ruim een maand door dit land gereisd hebben en ook de stad al bezocht hebben.
De eerste indruk van Costa Rica is dat dit land beduidend rijker is dan de, tot nu toe, op deze reis, door ons bezochte landen. Dit zie je ook duidelijk in San José. Een moderne stad met grote, nieuwe winkelcentra, erg veel nieuwe auto’s op de weg en alles is te koop maar erg prijzig.
Hiervandaan regelen we onze volgende stop, ons verblijf in het Corovado Nationaal Park. We pakken de volgende dag om 05.00 uur de Tracopa bus naar het zuiden, naar Palmar Norte.

Geplaatst door sjoque 18:18 Gearchiveerd in Costa Rica Reacties (0)

Nicaragua kort

Wist U dat we in Nicaragua....

Onderstaande route hebben afgelegd?

¼ uur in een fietstaxi,
2 uur in een taxi,
2 ¼ uur op een boot,
2 ½ uur in een collectivo en
7 uur in de bus hebben doorgebracht?

534 kilometer hebben afgelegd?

254 foto’s en 27 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 18:09 Gearchiveerd in Nicaragua Reacties (0)

(Berichten 41 - 45 uit 68) « Pagina .. 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 .. »