Een Travellerspoint blog

Riobamba

semi-overcast 15 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Na een korte busrit van 5 uur zijn we aangekomen in Riobamba. Vanuit deze plaats vertrekt 3 keer per week een trein voor een rit over de “Nariz del Diablo” oftewel de “Neus van de duivel”. Een leuke bijkomstigheid is dat men toestaat om op het dak te reizen. Je kan hier, weliswaar wat fris, genieten van de prachtige uitzichten en de bergdorpjes die je passeert.. De treinrit tot aan Alausi duurt 5 uur waarna aan de afdaling van de duivelsneus begonnen wordt. Dit is een zeer steile bergwand die al zigzaggend wordt afgelegd. Na iedere zig wordt de wissel omgezet voordat er aan de zag begonnen wordt. Je gaat dus zowel voor- als achteruit de berg af. Toen deze spoorweg werd aangelegd, rond 1900, was dit de grootste uitdaging in de spoorweggeschiedenis. Momenteel is de rit voornamelijk een toeristenattractie.

_MG_8764-1.jpg

_MG_8773-1.jpg

_MG_8874-1.jpg

Op de valreep nog even een prettig kerstfeest voor alle lezers, familie, vrienden, bekenden, collega’s, medereizigers en iedereen die we vergeten zijn.

kerstmannen.gif

Geplaatst door sjoque 14:03 Gearchiveerd in Ecuador Reacties (0)

Quito 2

semi-overcast
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Na de rust van de Galapagos zijn we weer beland in de hectische hoofdstad, Quito. Het standaard uitje hier is uiteraard het monument van het midden van de aarde, “Mitad del Mundo”. Altijd leuk om op een getrokken evenaarlijn te staan en zo van het noordelijk naar het zuidelijk halfrond te kunnen springen. Helaas is er een klein rekenfoutje gemaakt waardoor de lijn en het monument een paar honderd meter naast de evenaar liggen. Een stukje verderop is hier handig gebruik van gemaakt en heeft men een openluchtmuseum geopend waar het “onofficiële” middelpunt van de aarde is. Dit punt is met GPS bepaald. In het museum worden allerlei proefjes uitgevoerd om het effect van de evenaar te laten zien. Zo kan een ei balanceren op een spijker en wordt bewezen dat de draaikolk in een bak met water op het noordelijk halfrond tegengesteld draait aan diezelfde draaikolk op het zuidelijk halfrond. Truc of niet, wij weten het niet!

P1000343-1.jpg

Ons andere uitstapje buiten de stad was een bezoek aan Nationaal Park Cotopaxi. Dit park is genoemd naar de nog actieve vulkaan met een hoogte van 5897 meter. Een afdaling van 40 kilometer per mountainbike stond op het programma. We werden met een jeep tot een hoogte van 4500 meter gebracht. Na eerst een bezoek gebracht te hebben aan de op 4800 meter hoogte gelegen refugio, stonden de mountainbikes voor ons klaar en kon de afdaling beginnen. Het weer dacht hier echter anders over. Mist, sneeuw en hagel gaven aan zowel de klim als de afdaling een heel andere dimensie! Op de gravelweg lag tot onder de 4000 meter sneeuw en ijs. Na ruim 2 uur ploeteren kwamen we bevroren en compleet onder de modder bij de parkingang aan. Weer een aparte ervaring rijker!

P1000359-1.jpg

Geplaatst door sjoque 15:03 Gearchiveerd in Ecuador Reacties (0)

Galapagos eilanden

sunny 24 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Zo’n 1000 kilometer uit de kust van Ecuador ligt een groep vulkanische eilanden. Er zijn 13 grotere eilanden, 6 kleine en rond de 40 nog kleinere, die niet eens allemaal een naam hebben. We hebben, tijdens een 8-daagse cruise aan boord van de Yolita, 9 eilanden bezocht. Een aantal eilanden kan niet bezocht worden omdat dit beschermd gebied is.
En ja, wat hier nu van te schrijven. We zijn namelijk nog aan het bijkomen van wat we allemaal gezien hebben. Het is een aparte ervaring om door deze dierenwereld te reizen. De dieren zijn helemaal niet bang voor mensen (omdat ze geen natuurlijke vijanden hebben) en soms moet je zelfs over zeeleeuwen heenstappen of aan de kant gaan. Een aantal diersoorten komt zelfs alleen nog maar op deze eilanden voor.
Een opsomming van de dieren die we op de eilanden gezien hebben: diverse soorten zeeleeuwen, flamingo’s, Darwin-vinkjes, fregatvogels, land- en zeeleguanen, hagedissen, blauwvoet Jan-van-Genten, gemaskerde Jan-van-Genten, slangen, zee- en land schildpadden, haviken, meeuwen, duifjes, albatrossen, pelikanen, uilen, pinguïns en krabben.

_MG_8221-1.jpg

_MG_8165-1.jpg

Ook tijdens het snorkelen blijft de (onderwater)dierenwereld je verbazen. Dagelijks was er tijd om te snorkelen en zo gebeurde het dat er ineens een aantal witpuntrifhaaien onder ons door zwommen en kwamen er zeeleeuwen met je spelen onderwater. Ook hebben we veel zeeschildpadden, mooi gekleurde vissen en roggen gezien.

PC140432-1.jpg

PC140415-1.jpg

De vulkanen op de eilanden zijn nog steeds actief. De laatste uitbarstingen waren in 1991 en 1995. Eén van de bezochte eilanden was slechts 800 jaar oud en had vrijwel nog geen begroeiing. De grotere eilanden zijn redelijk groen maar de kleinere eilanden moeten het doen met lage, dorre begroeiing, wat cactussen en vetplanten. Op het eiland Santa Cruz ligt de hoofdstad, Puerto Ayora. Hier is het Charles Darwin Research Centre gevestigd. Het onderzoekscentrum van de Galapagos eilanden.

_MG_8478-1.jpg

Het leven aan boord van een jacht met 16 passagiers en 5 bemanningsleden vergt enige aanpassing. Ineens zijn er weer regels en moet er op gezette tijden gegeten gaan worden. De hutten zijn klein en de ruimte is natuurlijk beperkt maar de groep medereizigers was erg gezellig en we hebben een hele leuke tijd gehad.
Het blijft lastig om dit fantastische gebied onder woorden te brengen. Het feit dat we ruim 1000 foto’s en 2 uur video-opname hebben gemaakt, zegt misschien iets meer!

_MG_7745-1.jpg

_MG_7834-1.jpg

_MG_8444-1.jpg

_MG_8562-1.jpg

_MG_8604-1.jpg

Geplaatst door sjoque 15:46 Gearchiveerd in Ecuador Reacties (1)

Quito

semi-overcast 16 °C
Bekijk van A tot Z op sjoque's reiskaart.

Twee nachten voor vertrek naar de Galapagos eilanden zijn we aangekomen in de hoofdstad van Ecuador, Quito. Hiervandaan hebben we de grootste indianenmarkt van Zuid-Amerika bezocht. Iedere zaterdag wordt deze markt gehouden in het plaatsje Otavalo, zo’n 200 kilometer ten noorden van Quito. Het is een kleurrijke markt omdat 70% van de bevolking nog in klederdracht loopt. De verkopers komen van heinde en verre uit de bergen om hun koopwaar aan de man te brengen.

_MG_7683-1.jpg

_MG_7666-1.jpg

_MG_7686-1.jpg

Geplaatst door sjoque 15:43 Gearchiveerd in Ecuador Reacties (0)

Colombia kort

Wist U dat we in Colombia....

Onderstaande route hebben afgelegd?

¼ uur in een collectivo,
¼ uur in een kabelbaan,
¾ uur in een vliegtuig,
3 uur in een taxi,
5 ½ uur op een boot en
46 ½ uur in de bus hebben doorgebracht?

3100 kilometer hebben afgelegd?

433 foto’s en 44 minuten video-opnames hebben gemaakt?

Geplaatst door sjoque 15:36 Gearchiveerd in Colombia Reacties (0)

(Berichten 31 - 35 uit 68) « Pagina .. 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 .. »